Városmajori Kós Károly Általános Iskola | Xii. Kerület - Hegyvidék | Kós Károly Ének-Zene Emelt Szintű Általános Iskola

  1. Városmajori Kós Károly Általános Iskola
  2. Kispesti Kós Károly Általános Iskola, Kispest
  3. Skola pilis
  4. Kola esztar
  5. Koskarolyiskola
  6. Skola egyhazasfalu
  7. Városmajori kós károly általános isola di

Intézmény vezetője: Máté Gyula Beosztás: Intézményvezető Email: Telefon: 06 1 225 0967 Mobiltelefonszám: 06 30 731 5332 Fax: Alapító adatok: Emberi Erőforrások Minisztériuma Alapító székhelye: 1054 Budapest V. kerület, Akadémia utca 3. Típus: állami szervezet Hatályos alapító okirata: Budapest V. kerület, 2019. 09. 01. Jogutód(ok): Jogelőd(ök): 035242, 035005 Ellátott feladat(ok): általános iskolai nevelés-oktatás (alsó tagozat), általános iskolai nevelés-oktatás (felső tagozat) Képviselő: Hajnissné Anda Éva tankerületi igazgató +36 (1) 795-8090 + 36 30 626-6581 Sorszám Név Cím Státusz Városmajori Kós Károly Általános Iskola 1122 Budapest XII. kerület, Városmajor utca 59. Aktív

Városmajori Kós Károly Általános Iskola

1963-ban egy igazgatás alatt egyesült a két iskola. 1983-ban vette fel a Kós Károly nevet. Ekkorra épült meg a Maros utcai "kis iskola". 1990-től lehetőség nyílt arra, hogy jobban megfeleljünk a kor kihívásainak. Megkezdődött a nyugati nyelvek oktatása, háztartástechnikai, számítástechnikai és kondicionáló termek kerültek kialakításra. 1998-tól matematika-informatika orientáltságú osztály indult. Az iskola rekonstrukciója következtében az épület megszépült. (1999. ) Műemlék jellegű intézményünk a felújítás után előnyére változott. Az osztálytermek belső képe és a folyosók a dekorációkkal és a növényekkel barátságos képet mutatnak.

Kispesti Kós Károly Általános Iskola, Kispest

A Városmajori Gimnázium tagintézménye. Alapfeladatunk az általános iskolás korú gyermekek nevelése és oktatása. Nevelési elveinkben humanista szellemű, klasszikus erkölcsi értékek a meghatározók. Tanárainkat a gyerekek iránti szeretet, türelem vezérli. Számunkra fontos a jó légkörű iskola, mely vonatkozik a tanár – diák viszonyra és a tanár – diák – szülő kapcsolatára is. Oktatási elveinkben szeretnénk elérni, hogy a tanulók a tudást tiszteljék, és az emberi boldogulás alapvető értékének tekintsék. Alapvető, korszerű ismeretek elsajátításával a középiskolában is képességeikhez mérten megállják a helyüket. Az iskolánkban megalapozott és célirányosan fejlesztett kommunikációs készségeik segítségével legyenek képesek minőségi kapcsolatot fenntartani az őket körülvevő világgal. Iskolánk története 1903-ig vezethető vissza. Akkor helyeztek el a jelenlegi épület helyén álló barokk villában 153 gyermeket, s itt kezdte meg működését a Községi Elemi Népiskola. 1909-12 között nagy iskolaépítő program valósult meg a fővárosban.

Skola pilis

  1. Ez nagyon durva! Ennyibe került Gáspár Bea műtétje, amitől le tud fogyni: Kapaszkodjon meg. Hát sokmindenre fel voltunk készülve, de ERRE nem!
  2. Oktatási Hivatal
  3. XII. kerület - Hegyvidék | Kós Károly Ének-zene Emelt Szintű Általános Iskola
  4. A bevétel erősíti a szabályt

Kola esztar

Koskarolyiskola

Ezúton szeretnénk megköszönni a segítséget Mindenkinek, aki adója 1%-ának felajánlásával segítette A WEKERLEI KÓS KÁROLY ALAPÍTVÁNYT és az alapítványon keresztül iskolánk működését. A 2018-ban felajánlott összeget, 1. 122. 299 Ft-ot teljes mértékben az alapítványalapító okiratában megfogalmazott célokra fordítjuk. Kérjük, hogy lehetőség szerint jövőre is támogassa adója 1%-ával Alapítványunkat. Nagyon köszönjük! ---------------------------------------------------------------------------------------- SZÜLŐI KIKÉRŐ GYERMEKVÉDELEM ONLINE KÖRNYEZETBEN Az iskola új mobilszáma: Titkárság: 06-30/ 357-9124 Kovács-Bölöni Anna Elérhetősége: Kedd: 9:00 - 16:00 Csütörtök: 13:00 - 17:00 fejlesztő szoba Pályázatok által szerzett támogatóink: Leendő elsősöknek Néhány szóval szeretnénk bemutatni és elmondani, miért is jó KÓSOS–nak lenni. Tovább Alapítványi információk Az Alapítvány célja a Kós Károly Általános Iskola nevelő-oktató munkájának támogatása. Bővebben

Skola egyhazasfalu

Az 1934–35-ös tanévben átvették és az iskolaépületben helyezték el a Tabánból városrendezési okok miatt lebontott Fehérsas téri Községi Polgári Fiúiskola hét osztályát és igazgatóságát, megváltoztatva a nevét is: Városmajor utcai Községi Polgári Fiúiskolára. Ez tehát önálló intézményként működött az elemi népiskola mellett, azonos épületben. 1944-ben az iskola környékén is komoly harcok folytak, az udvari szárny az ágyúk kereszttüzébe került, a tornaterem feletti kilenc tanterem romhalmazzá vált. A háború alatt az épen maradt részt ismét kórházként használták, 1945–46-ban a (48-ra befejeződő) újjáépítéssel párhuzamosan indult meg újra a tanítás. A leányiskolában 1959-től fokozatosan erősödött az ének–zene-oktatás. Pálfay Ferencné (volt Kodály-tanítvány) vezetésével ének-zenei tagozat indult, 1966-ra már valamennyi évfolyamon. Az első koedukált osztály 1960–61-ben indult el. Az iskolát 1971 és 1973 között korszerűsítették, a kályhafűtést felváltotta a gázfűtés, fizika–kémia-előadót, műhelytermeket alakítottak ki, és bevezették a szaktantermi oktatást.

Városmajori kós károly általános isola di

Az építkezés 1910 augusztusában kezdődött, az épületet 1911. november 11-én adták át, Drumka József építőmester tizennégy hónap alatt lebonyolította a kivitelezést. Induláskor 332 tanuló (külön leány- és fiúosztályokban) és 30 óvodás volt az intézmény tagja, illetve egy ipari tanonciskola is megkezdte működését fiúk számára. A szecessziós stílusú épület a századforduló utáni évek Budapestjének egyik legmodernebb és legeredetibb általános iskolája lett. Tizenkét tanterem, rajz-, ének- és tornaterem, valamint tanári szoba, altiszti lakás, napközi otthon kapott helyet benne. A folyosókon ízléses kis szökőkutakat helyeztek el, a belső tereket az Iparművészeti Társulattól rendelt népies kézimunkákkal díszítették. Az első világháború kirobbanása után, 1914-ben az iskola hadikórház lett. A tanulókat a közeli Mayer Ferenc Fiúárvaházban (ma: Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola), valamint a Marczibányi téri iskolában helyezték el. Csupán 1916-ban költözhettek vissza. A Községi Elemi Népiskola is segítséget nyújtott, amikor más intézmények kerültek szorult helyzetbe.

Nyári ügyeleti napok (09:00- 13:00 óra között): 2021. június 30. 2021. július 14. 2021. július 28. 2021. augusztus 11. Taneszközlisták A 2021/2022 tanév alsós évfolyamainak taneszközlistáit innen tölthetik le: 1/ab osztályos taneszközök 2/a osztályos taneszközök 2/b osztályos taneszközök 3/a osztályos taneszközök 3/b osztályos taneszközök 4/a osztályos taneszközök 4/b osztályos taneszközök Tanév végi események Sportnap Kirándulások Tanév vége a szülőkkel 2021. június Ballagás A 2021. évi Mátyás tábor tájékoztatóját innen tölthetik le. A járványügyi készenlét idejére rövid eljárásrendet hoztunk létre, amelyet a honlapunk Kapcsolat menüpontján belül a linken elérhető dokumentumokban találnak. Közös érdekünkben kérjük ezek betartását: - Az iskolában kizárólag tüneteket nem mutató gyermek és dolgozó tartózkodhat. Beteg, lázas gyermeket ne hozzanak az intézménybe, ilyen tanuló csak orvosi igazolással jöhet újra iskolába! - Szülők a gyermekeket az iskola kapujáig kísérhetik. - A kézfertőtlenítést az iskolába belépéskor elvárjuk.

5, 0 (1 értékelés) Mondd el a véleményed! Értékeld az intézményt! Cikkek Tanfolyamok, képzések Támogatási lehetőségek Alapítvány adatai Név: Városmajori Gimnázium Alapítvány Adószám: 19676683-1-43 Bankszámlaszám: Cím: Ajánlások a közelben Képek és videók Statisztikai adatok Létszámadatok a kompetenciamérések évében Kompetenciamérés évében rendelkezésre állnak az évfolyami létszámadatok is. Látható, hogyan alakult évről évre az egyes évfolyamok létszáma. Az új osztályok létszáma közvetlenül nem olvasható ki az adatokból. Pl. ha egyik évben 2, a másikban 3 osztály indul az évfolyamon, akkor az látszik a grafikonokon, de nem biztos, hogy a következő évben is ez alapján fog alakulni a létszám. Kompetenciamérések eredményei Kompetenciamérések eredményei az országos eredmények átlagai alapján. Grafikonon skáláján a 100% mutatja az országos átlagot, a vonalak pedig az ehhez képest elért jobb vagy rosszabb eredményeket évről évre. Az iskolaválasztásnál nem javasoljuk, hogy csak ezeket az eredményeket vegyétek figyelembe, legyen ez az egyik szempont a sok közül a komplex döntéshez.

Ha a grafikon vonalai eltűnnek a mélyben, akkor az adott évben nincs adat a kompetenciamérésben. Ha csak egy év adata van, akkor vonal helyett csak egy pont látszik. Érettségilétszám-adatok tantárgyanként Tantárgyanként láthatjátok az összes jelentkezett tanuló számát. Alapértelmezetten az összes tantárgy látható, de ha a lenti lenyíló listából választasz egy vagy több tantárgyat, akkor csak azoknak a létszám adatai látszanak. A jobb oldali tantárgy lista népszerűségi sorrenben található, kezdve a legnépszerűbb (legtöbben választják) érettségi tantárgy nevével. Grafikonon több telephely esetén az összesített érettségi eredményeket mutatjuk! A grafikonhoz lehet hozzáadni vagy elvenni tantárgyakat, attól függően, hogy mire vagy kíváncsi. Kattints a tantárgy előtti X-re ha le akarod venni a grafikonról. Másik tantárgyat pedig a lenyíló listából tudsz választani. Versenyeredmények Különböző országos és körzeti versenyeken elért eredmények; társadalmi, helyi közösség számára fontos díjak. Még nem töltöttek fel adatot

A régi épületet lebontották, a helyére épülő új iskola tervezésére Kós Károly és Györgyi Dénes kaptak megbízást. Ekkor épült iskolánk is (1910-11). A szecessziós stílusban készült új épület a maga idejében a legmodernebb oktatási intézménynek számított. 1914-ben, az I. világháború kitörése után az iskola hadikórház lett, s csak 1916-tól működhetett újra eredeti rendeltetésének megfelelően. 1933-tól az épületben két önálló intézmény működött, a Városmajor utcai Elemi Népiskola és a Városmajor utcai Polgári Fiúiskola. 1944-ben az épületet belövés érte, megmaradt részét kórházként használták, s csak 1945/46-ban indulhatott az első teljes tanév. Az 1946/47-es tanévtől a korábban itt működő két intézmény egyesítésével fokozatosan létrejött a nyolcosztályos általános iskola, de megalakulásától kezdve két önálló igazgatással működött: Általános Leányiskola és Általános Fiúiskolaként. A leányiskolában 1959 óta az ének-zeneoktatás egyre erősödött. Ekkortól számítjuk a zene tagozat működését. Évtizedek óta a kétévente megrendezésre kerülő minősítő kórustalálkozókon arany fokozatot szereztek iskolánk kórusai.